Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Středeční miniakce (16.7.)

Čtvrtek, 17.7.2014 - 21:35 · 0 Komentářů

Od rána na ZUBu pracovala dvojice Bob a Kuča. Vytěžili 4 kolečka a Kuča si konečně prolezl Dómek nohsledů – z komína poshazoval labilní kameny a daleko se nedostal, neboť komín se uzavírá do neprůlezna. Na opačném konci dómku překonal puklinu a dle předpokladů se zde strop dómku snižuje až k zemi – která je ovšem tvořena nánosem sedimentu neznámé výšky.

Bob většinu dne strávil zvětšováním výšky chobotu. Toto si vyžadovalo časté dobíjení akumulátorů do vrtačky – naštěstí se chlapům povedlo v jedné z chatek domluvit s paní, která nám nabíjení zajistila. Děkujeme 🙂

Odpoledne jsem Kuču vystřídal a pomáhal Bobovi transportovat kamenivo z rozmělňovaného chobotu. Při donesení akumulátoru už mě vítaly děti z chatky a s další obrátkou jsem se na jeskyni nevrátil sám – pan domácí Waldek se stal naším hostem na ZUBu. Nejprve jsme spolu vytahali Bobem nakutaných 6 kýblů kameniva na Centrál a pak jsem Waldeka provedl severní větví jeskyně.

V síňce jsem shlédnul nedělní postup – pokračování Trucchodby s volným stropem. Pak jsem zjistil, že mi za chvíli jede poslední bus, takže následovalo rychlé převléknutí, rozloučení s Bobem, u chatek i s Waldekem a po 19. hodině už jsem utíkal Ochozí na bus.

Tags: Zprávy z akcí