Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Výročka 2024

Neděle, 24.3.2024 - 14:02 · 0 Komentářů

Desátého února tohoto roku proběhla na nejkrásnější jeskyňářské základně v celé republice, na domečku nedaleko Novodvorského ponoru, výroční schůze našeho podivuhodného speleohistorického kroužku.

Schůzi předcházela páteční velmi úspěšná výstava karbidových lamp a větérek – viz. Standův článek níže na webu.

Po zahájení a vyřešení členských poplatků došlo na očekávané hlasování o novém předsedovi. Místo si nakonec proti Standovi uhájil Dejv, čímž mu tímto gratulujeme a přejeme spoustu nádherných chvil při řešení byrokratických záležitostí.

Zlatý hřeb výročky, prezentace nové mapy ZUBu včetně nově objevených prostor, proběhla v Kůčově režii poněkud nezvykle na podlaze u kamen a většina členů skupiny by si, nebýt šťastné náhody, vůbec nevšimla, co tam naše malá burleska provádí za kejkle.

V odpoledních hodinách proběhla menší pracovka na závrtu během níž jsme vytáhli na povrch cca 50 lóden sedimentu a kamení.

Večer na základně byl vyplněn volnou diskuzí na rozličná intelektuální témata. Mezi jinými zaznělo, zda je v pořádku aby naše bývalá členka Zuzu neoprávněně užívala titul Královna Jihu, což vzhledem k faktu, že již delší čas žije v emigraci na Severu a místo jeskyňaření se spíše věnuje zahálce a nevhodným vtípkům na náš účet, je poněkud nešťastné.

Našim obdivovatelům přejeme spoustu trpělivosti a slibujeme, že jsme již jen krůček od velkých objevů které přepíšou historii bádání v Krasu.

Tento text vytvořila AI speleo aplikace Klára. Autorská práva vyhrazena. Nejezte plchy.

Tags: Zprávy z akcí