Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Postupy v Zubu a vykradení boudy

Sobota, 13.3.2021 - 17:10 · Komentářů: 5

I přes koronavirové období u nás dochází k průběžným menším akcím tak, aby bylo zajištěno dodržování aktuálně nařízených podmínek. Bohužel při nedávné kontrole základny bylo zjištěno vniknutí neznámého pachatele oknem, kterýžto odcizil skupinovou karbidovou lampu a sekeru Fiskars a další drobné věci. Celková škoda je tak vyčíslena na cca 4 tisíce. Je smutné, že domnělým pachatelem by snad mohl být někdo z dřívějších členů SHKB.
I tato situace náš ovšem neodradila a na Zubu došlo k opravě vzduchotechniky, která nyní vede až na čelbu a zajišťuje tak parádní výměnu vzduchu. Nové ukotvení provedl náš již několik let perfektně fungující hospodář Lazar, který provádí většinu technických prací. Zároveň z jeskyně vyjelo několik vaniček sedimentů a byl odstraněn větší blok na konci chodby vedoucí z dómku Nohsledů. Potěšujícím setkáním bylo potkání lezce Pavla, který se slaňoval do lomu pro kešku a o Zubu věděl opravdu hodně a náš web navštěvuje. Bohužel ho Kuča svými nemístnými poznámkami od další návštěvy odradil. Už se těšíme na uvolnění akcí ve větším počtu účastníků!

Tags: Zprávy z akcí

komentářů: 5 ↓

  • 1 Bob // Neděle, 14.3.2021 // 9:37

    Mrzí mě, že boudu někdo vykradl… i to, že si myslíte, že jsem to udělal já… Ne, nebyl jsem teď u boudy ani díry… Stejně tak pravděpodobné že jsem to udělal já jei to, že to udělal někdo, kdo ještě směl v SHKB zůstat, aby mohl dál živit vymyšlené zkazky o tom jak jsem vám ublížil… Za ty roky, co jsme se znali, víte moc dobře, jak jsem byl proti podvůdkům a zlodějině… Ne, já to neudělal…

    Jsem rád, že dál bádáte i udržujete díru v provozu. Ať se vám daří…

  • 2 Kuča // Neděle, 14.3.2021 // 19:52

    Když jsi proti podvůdkům a zlodějině, milý Mirku Dušíne, proč mám pocit, že s vrácením skupinového vybavení bylo nemálo problémů ?
    Oháníš se papírem ze seznamem vybavení a nemáš dost slušnosti vrátit, co není Tvoje, nýbrž skupiny. Kdo ví, kolik jsi nám toho zatajil a zůstalo Ti za nehty !
    Takže se Tě tímto znovu ptám:
    Kdy vrátíš NAŠE pyropatronkové propriety ???

  • 3 Mirecnet // Neděle, 21.3.2021 // 10:45

    Chlapi, ste borci. No nevypisujte na internet, ze hulakate po ludoch v kamenolome a hadate sa v spolku o to kto ma vacsieho vtaka. Nikoho to nezaujima a vyzera to strasne zle. Podobne problemy v spolkoch su automaticky generovane vsade a neviete o nich len preto, ze ich nezdielaju s celym svetom…

  • 4 Saigon // Pondělí, 22.3.2021 // 11:19

    Ahoj Kolego. Ani nevíš jak s tebou souhlasím, ze zápisu mi bylo poněkud smutno. Ale pokud to tak někdo cití napsat, jeho věc. Z podobného důvodu mě mrzí že tu byl smazán článek jednoho z odcházejicích.

  • 5 Bob // Pondělí, 22.3.2021 // 11:25

    Souhlas. Nemá cenu reagovat. Udělalo se toho ve skupině společnýma silama hodně hezkého. To je třeba prezentovat a pamatovat si. Pokud někde vzniklo nějaké nedorozumění je zbytečné, hloupé a nevhodné to řešit veřejně…