Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Není runda jako runda…

Pondělí, 5.10.2015 - 22:10 · 0 Komentářů

První říjnový víkend pořádal Kuča narozeninovou bečku. Kolik padlo rund alkoholu různých značek není známo – forenzní detektivové by však na boudě  zajistili velké množství biologických stop ;).

V sobotu část skupiny zůstala na boudě a připravovala dřevo na zimu. Zbytek v brzkém odpoledni dojel na ZUB, aby splnil Kučův narozeninový sen – vytěžit zátku z kameniva na počátku Huntuntuntu. Leč nebyl morál, tedy spíše dostatek lidí na povrchu způsobil jejich nedostatek v díře a z 3 kýblů vytěžených v Huntuntuntu spatřil denní světlo jediný. V koncové síňce Trucchodby se vedlo o něco lépe – těžba zde začala už dopoledne a díky průběžně obměňované skupince lidí se z díry vyvezlo 5 rund lóden, tedy nějakých 55 kusů. Roxor zatlučený v nejvyšším bodě sondy nad čelbou stále nenarazil na hranice prostory. Výškově se již dostáváme na úroveň Centrálu.

Během akce se střídaly humorné okamžiky s těmi méně vtipnými. Přivítali jsme zatím nejmladší exkurzantku v obou větvích ZUBu (Katčinu Natálku), naopak jistý jedinec po přímém zásahu lódnou přišel o brejle a celkově tak nějak neměl svůj den.

Tags: Zprávy z akcí