Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

200 kýblů ve Zkamenělé řece

Sobota, 22.11.2014 - 19:36 · 1 Komentář

Ne, v nadpisu článku není překlep. Využili jsme pozvání Bédi (6-11) na víceskupinovou pracovní akci do Ochozské jeskyně. I když, víceskupinová akce asi není ten správný výraz – za domácí byl Béďa sám, zatímco za nás hosty z SHKB přišla většina skupiny.

Pořádně jsme se hecnuli a potrápili svaly v sondě ve Zkamenělé řece, kterou bude muset Béďa po akci přemapovat, neboť výrazně změnila tvar ;). Těžili jsme písčité vrstvy tvořící boční stranu sondy, se zahlubováním písek přecházel v barevné jíly. Na dně bylo jezero vody, proto jsme po rozšíření svislé části sondy v plném průřezu již nepokračovali v těžbě horizontálního pokračování.

Bob a Dave D pokračovali na ZUB, kde nový vrátek nad Severní propastí jistě přispěje k tomu, že i na naší lokalitě těch 200 kýblů za akci běžně dáme :). Kromě jeho montáže Bob převěsil horní lanovku a Dave D odblátil kladku a lano. Zbytek skupiny se posilnil na Hádku a v neděli se kromě dlouhého spánku dvou jedinců pracovalo i na boudě (příprava dřeva na zimu a oprava 2 děr ve střeše).

Tags: Ostatní · Zprávy z akcí

1 komentář ↓