Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Vykouřeni Kučou

Pondělí, 4.8.2014 - 16:56 · 0 Komentářů

Prázdniny jsou nejen v jeskyňaření okurková sezóna, takže proč nezvolit bulvární titulek, který souvisí s první srpnovou miniakcí. V sobotu druhého jsme na ZUB dojeli Adam a já (Dave Luv). Za chvíli se k nám přidal Jirka (Climber) s ještě vlhkým novým overalem, který pokřtil na Býčině. Naši sestavu doplnila Jitka, která už dříve byla na pár akcích SHKB.

Jirka přinesl větráček z PC, takže o čerstvý vzduch nebude nouze. V díře jsme Jitce ukázali letošní novinky. Pak Jirka opravoval uchycení posledního segmentu těžební dráhy a já dráhu + vozík očistil a namazal. Najednou jsem ucítil zápach kouře, jako by mi hulil někdo přímo pod nosem – ano, pode mnou byl konec hadice s vzduchotechnikou. I ostatní v síňce zaznamenali známku dění na povrchu – aneb přišel Kuča a jako pozdrav nám poslal čouda.

Dohodli jsme se, že dnes nebudeme bádat na čelbě v chodbičce a začali jsme odtěžovat sediment z koncové síňky Trucchodby. Po obědě se s námi rozloučila Jitka a dali jsme si ještě jednu těžební rundu. Tentokrát byl v síňce Adam a těžil ve spodních partiích – dal do pořádku vstupní část síňky. Ke konci akce ještě Kuča zkoušel spravit uchycení vrátku.

Tags: Zprávy z akcí