Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

ZUB – mapování Trucchodby

Čtvrtek, 10.4.2014 - 19:18 · Komentářů: 3

Jen opravdoví nadšenci chodí do jeskyní i v pracovní dny. Ve středu 9.4. jsme se sešli Bob a Dave Luv a donesli do jeskyně část vybavení, které by nám v budoucnu mělo usnadnit práci v Trucchodbě. Odpoledne dojel Kuča a s ním i Petr Kos (ZO 6-12), takže cíl akce byl jasný.

Zatímco dvojice Kuča a Standa zmenšovala kamenné bloky v Jižní propasti, trojice Kos, Bob a Dave Luv se vrhla na mapování. Vyšli jsme z bodu č.6 nad ústím Severní propasti a připojili Trucchodbu do polygonového tahu. Výslednou mapku si můžete prohlédnout pod článkem. Díky Petře 🙂

Kos potvrdil naše teorie o genezi Trucchodby a upřesnil, že černé bobky, které jsme našli uchycené na stopě síňky, jsou organického původu – a zovou se fosfority.

Bobova výbava na čelbě se rozrostla o štíhlý dlouhý rýč, takže jsme chvíli zabádali a postoupili o dalšího půl metru. Trucchodba uhýbá mírně vlevo, její šířka se zvětšuje a opět se objevil volný strop – byť je sediment odsednutý jen o půl centimetru. Podle mapky jsme již dříve těsně minuli propástku v Jižní a následující metry ukážou, jestli odhalíme komunikaci Trucchodby se dnem Jižní propasti.

Tags: Zprávy z akcí

komentářů: 3 ↓

  • 1 Standa // Pátek, 11.4.2014 // 9:35

    To jsme to dotáhli 🙂 Myslím, že je to začátek pravidelných pracovních akcí i v týdnu 🙂

  • 2 Dave Luv // Pátek, 11.4.2014 // 9:52

    Myslím, že místo toho bude bohatě stačit, pokud na sobotní miniakce přijde aspoň 5 lidí 😉

  • 3 Standa // Pátek, 11.4.2014 // 10:38

    Tak 5 lidí je na miniakci dneska již samozřejmostí 🙂