Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Úspěšná akce ZUB 15.3.2014

Pondělí, 17.3.2014 - 17:39 · 0 Komentářů

V pátek prožila část našich jeskyňářů zábavné chvilky při nabíjení baterek a střídmé konzumaci alkoholu v Hostěnicích, leč nepovedlo se jim žádnou z přítomných dam přesvědčit k bádácí akci na naší základně.

V sobotu jsme 2 kopáči ze severu (Bob – současný blanenšťák a Dave Luv, bývalý blanenšťák) došli na ZUB už na 9. hodinu a věnovali se našemu tradičnímu pracovišti na severu ZUBu. V Trucchodbě jsme rozšiřovali sondu z minulé akce na plný rozměr chodby. Zbytek skupiny pořád nepřicházel – ono není divu, když se šlo spát prý až v 6 ráno 😉

V čase brzkého odpoledne se přidali Lukin, Kuča, Standa, Dejv, Zuzanáč a Zuzu a začal tak boj o kýble, neboť se těžily i zbytky obřího kamene na dně Jižní propasti, který zasahoval do ústí propástky a byl postupně rozbit na minulých akcích. Jistý jedinec dočasně zamořil Trucchodbu svými pšouky, které byly ve spojení s céóčkem opravdu vražedné. Do jeskyně se po letech podíval i Moušín, který naší skupině věnoval něco ze své lezecké výbavy, za což mu patří velký dík (pokud byste potřebovali pokácet i nebezpečně rostoucí strom, jako byl ten u naší základny, odkaz na Moušína je vpravo v menu).

Vytěžené kýbly dnes nikdo nepočítal, byl jich však slušný počet. Ze dna Jižní propasti byly odstraněny téměř všechny balvany a v Trucchodbě jsme postoupili o více než půl metru v plné šíři chodby od stropní kulisy, která opticky chodbu dělí do 2 tubusů. Jedinou vadou na kráse této akce jsou tak moje škrábnuté brejle a blechy, které si Standa prý odnesl z boudy.

Tags: Zprávy z akcí