Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Víkend 14-16.6.2013

Pondělí, 17.6.2013 - 12:54 · Komentářů: 6

Už v pátek jsme se sešli v bohatém zastoupení a jelikož byla k dispozici vrtačka půjčená ze Speleologického klubu, vzali jsme ji s Kučou na rozšíření pukliny do Ponoru. Na konci ovšem bylo po vydatných deštích jezero, které jsme udatně přeplavali, nicméně rozšiřování prostory nebylo kvůli vysoké hladině vody možné.

V sobotu jsme se proto přesunuli na Zub, kde došlo konečně k úpravě poničené skruže. Mezitím se rozeběhla těžební akce ze dna Severní propasti a z centrálu. Na dně se těžilo především v horizontální chodbičce, kde šel sediment krásně kopat. Chodbička se momentálně stáčí směrem k Jižní propasti, což je dobré. Po vytěžení hromady kýblů došlo i na rozšiřování ve dně Severní propasti. Díky vytěžení sedimentů ze středu Severní propasti se stala ještě prudší než dříve a byly započaty práce vedoucí k ukotvení žebříku pro lepší lezení. Večer pak zbytek skupiny beze mě šel na pívo na Hádek.

Neděla byla již tradičně věnována exkurzi, která vedla k ZO 6-08 Dagmar, kde náš již čekal Matouš. Došlo na pracovní akci v Dagmaře, většina skupiny se přesunula k dómu Nádob, kde se vytvořily dvě pracoviště a ve vaničkách se transportoval sediment do dómu. Po práci nás Matouš provedl jeskyní a propastmi. Někteří odvážlivci si za zvuků odírání overalů o stěnu prolezli aj propast Desítku. V podveřer po úklidu srubu jsme pak vyrazili do svých domovských hospůdek (tuto větu si zapůjčuju od Hadaře 🙂 )

Účastníci akce: Standa, Kuča, Joža (sporadicky), Erik, Dejv+slečna, Dave Luv, Bob, Tomáš, Winsik, Lukáš S., Zuzanáč

Tags: Exkurze · Zprávy z akcí

komentářů: 6 ↓

  • 1 Dave Luv // Pondělí, 17.6.2013 // 13:41

    Byla to fajn akce. Večer přihodím fotky – bude mj. Dejf mamológ 🙂

    Příště bych zkusil zkulturnit to zplanělé keřoví na cestě k ZUBu. A mohli bychom na boudu koupit sprej proti klíšťatům, ale ňákej míň smrdící, než čím jsem zamořil Centrál ;o).

  • 2 Dejv // Pondělí, 17.6.2013 // 14:32

    A sakra – tak to jsem na fotky teda zvědavý 😀

  • 3 Standa // Pondělí, 17.6.2013 // 15:56

    Už vidím jak v drogerii prodavačce vysvětluješ že sprej nesmí smrdět, protože bys mohl zamořit jeskyni 😀

  • 4 Dave Luv // Pondělí, 17.6.2013 // 19:31

    Prodavačce bych to vysvětlil jednoduše – slečno, nastříkejte se repelentem a zavřete se do těsné kabinky WC se 2 kámoškama. Pokud žádná z nich během chvíle nezačne lapat po dechu, pak je přípravek vhodný pro použití i před vstupem do jeskyně ;o).

  • 5 Standa // Úterý, 18.6.2013 // 10:21

    By ses s ní měl zavřít sám, když už víš co to může způsobit, pro lepší porovnání 🙂

  • 6 Jožin // Úterý, 18.6.2013 // 19:13

    Do příští akce benzín, pilu 2 nebo 3 pytle cementu a vodu a jedu s Váma a provedem nějaký prasárny tak dejte vědět, kdyžtak vozík na štěrk půjčím, potřebujem akorát auto s koulí nebo se dvěma 🙂