Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Kterak se opět dařilo. 25-26.6.2022

Úterý, 5.7.2022 - 11:53 · 1 Komentář

Pracovka v neděli nebývá úplně zvykem, ale nějak se nám to s pracemi a povinnostmi sešlo.

Postupně jsme v sobotu přijeli na domeček. Čekal nás Martin a já s Fjodorem a Olgou jel od Staré Osady a dále po modré. Až za soumraku přišel Dejv. Pár špekáčků na ohni a celkem rychle jsme to zalomili. Tedy jako kdo, Olga se přes noc vyspala prý asi hodinu protože plch je jak známo tvor noční a pokus jej zaplašit světlem zase vyvolal reakci nedalekého vosího hnízda.

Byl jsem docela rád že jsem si své ležení jak bezďáku král udělal na venkovní pohovce. Aspoň tedy tak komentoval moji kombinaci spacáku a kabátů Mates.

Sluníčko nás celkem vytáhlo a pracovat jsme začali něco po plánovaném čase 9:30. S ambicí 60 lóden z čelby. Toto jsme okolo rychlého oběda v 14 hod redukovali, protože náš jinak spolehlivý povrchový tým Olja a Fjodor toho měl po noci s plchy plné kecky, ale i tak jsme se dostali na krásných 51!

Čelba nás zjevně vede dolů a dolů, a některé Dejvovy pichy roxorem vypadají dost slibně. Hlavně směrem šikmo doleva a dolů. Došlo taky k mírnému vylepšení lanovky, kdy po zaražení zlomené násady od lopaty pod ocelové lanko již nedrhneme vozíkem po zemi, což mě a MartinoMatesovi zlepšilo práci. Pozice se střídaly přibližně po 20 lódnách na čelbě, ale mě vyhovovaly pořád různé formy tahání a komunikace s povrchem, což bylo vzhledem k častečné jazykové barieře nutné. Užíval si to zejména Mates který naše pořvávání díró s povzdechem komentoval: „Bezva, dycky sem se chtěl cítit jak v ruským tanku.“

Po úspěších se podzemní sekce této akce stavila u Zuzanáče, kde jsme mu vypili po nabízeném pivku a já zneuctil klozet a jali se čekat na Hádku na divokou linku do Brna s přestupy v Hostěnicicích, protože jsme znalecky zhodnotili že lepší sedět hodinu u pivka, než 40 minut klapat do kopca do Ochoza.

A protože bylo pořád ještě světlo a dobře, vyvstala otázka co s načatým večerem a že zavírají legendární hospodu Tenis na Kolišti. Tam jsme dali po jednom rozlučkovém pětipivu z krýglů Šoproně a z dobrými pocity z pracovky a horším pocitem že mizí fajn divoká zahrádka v centru jsme se vydali každý svým směrem.

Tags: Nezařazené

1 komentář ↓

  • 1 Bob // Neděle, 17.7.2022 // 22:31

    Moc vám to přeju. Je nádherný si zase číst jak lódny jezdí ven ze ZUBu…