Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

V jarním Krasu 4-5.4.

Sobota, 5.4.2008 - 21:02 · Komentářů: 4

Nuž při pomalu ústupující nemoci opět jsem vyrazil směr Tam, kam se nejraději vracím. Bylo dobře, taková léčebná kůra (myslel sem si). Záměrně jsem nic nedělal, jen  na památnou Borovici bylo instalováno info vytištěné na mým pravěkým, ale věrným počítači. Následně jsem od závrtu putoval na příč Skalkou – krásná to jarní cesta, plná něčeho nového. Odfilozofoval jsem si to tak až na Lesík, kde jsem vzápětí dofilozofoval. Pač 2 láhve sou víc než jedna a 3 jeskyňáři to je víc než 2 jeskyňářky. Až na to pankový „tančení“ to bylo v celku seriozní, příště prosím helmu a odborný dozor. Padat na horký kamna a do dřeva a taky na překvapivě tvrdý beton nejsou prostě dobrý nápady. Nicméně si to zvedání usměvavých, ale bezmocných lidí ze země uchovám v paměti jako hodně veselý zážitek. V sobotu (ovšem až po zajímavém ránu) jsme v sestavě Lampička, Kuča, Reprák a Markéta dopravili Relikvií pana Kučery na místo kutání. Kam jinam než na Říčánkovu skálu. Sáhl jsem na povrchu na pár kýblů a kamenů, ale mnohem raději jsem třízlivěl –  jistý člen dokonce nečekaně zakřtil. Za tento (řekl bych v dané situaci) speleologicky neetický počin byl k mému překvapení posléze odměněn radostnými zvoláními ostatních kolegů.

Vrátil sem se domů s Velkým otazníkem 🙂 i přesto že mě Reprák přesvědčoval, že všechny otázky jsou zodpovězeny. Ale kdo nezažil nepochopí..Byly to moc pěkné dny a doporučuji přečíst si zápis na webu ZO 6-12 bude to jistě zajímavé. Říčankovka zase prozradila kus ze svého Tajemství. Potkal jsem ještě Standu – budou prý střílet v ZuBu,  v Severní propástce.

Zápis na webu ZO 6-12 (editováno Saigonem)

Tags: Zprávy z akcí

komentářů: 4 ↓

  • 1 Saigon // Sobota, 5.4.2008 // 22:05

    Boha jeho a že já tam kvuli noze do toho krasu nemůžu… Zrovna když se tam toho děje tolik veselého 😀

  • 2 Standa // Neděle, 6.4.2008 // 19:53

    Já bych jenom doplnil, že jsme opravdu večer stříleli, i přes podivné okolnosti okolo nás (2 vyholení týpci mezi chatovou osadou v autě, co posléze odjeli, když nás viděli) a další den jsme jeli do Vilémovické propasti a do Cihelny.

  • 3 Kuča // Pondělí, 7.4.2008 // 11:09

    Ahoj kluci!
    Královsky se bavím při Jožanově zápisu i při vzpomínkách na náročný ale krásný víkend! Kdo nezažil nepochopí…díky Jožo a šel bych na ZUB!

  • 4 Lampička // Pondělí, 7.4.2008 // 14:24

    Moc hezky si to tu vyjádčil Jožánku…těšim se na další akci s váma všema….stálo to za to jen se nemužu po celym vykendu skoro ani postavit na nohy jak jsem vyčerpaná ale díky všem za hezký výkend..:)