Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Skupinovka a Vzpomínka

Pondělí, 11.9.2017 - 9:07 · 0 Komentářů

Já vím, že zápis z této pracovní akce už tu je, ale velmi stručný! Teď máte možnost dozvědět se více o celém víkendu…

Pracovní víkend na ZUBu začal už v pátek večer, kdy se do díry vydala banda chlapů ve složení: Lazar, Erik, Kuča, Staňa a Béďa (6-11). Vytěžili velkou fúru kameniva z Vyve a nakonec pustili k dílu kamenobijce Béďu (naštěstí nám Golémek nespolknul kladívko z kindrvajíčka, takže měl čím dělat 😀 ). Po té se odebrali na pánskou jízdu na základnu, ale bez Kuči.

To mělo za následek nevídaný jev – Kuča byl v sobotu prvním pracujícím v díře! Účastnilo se nás v celku dost, kromě mužské partie z pátka dorazili: Bob, Dave Luv, Duna, já a Skirit (6-12). Já osobně jsem na čelbu zavítala po delší době a tak jsem jenom zírala jak si tu chlapy za tu dobu řádně mákli. Chodbička z Nohsledů se proměnila v regurélní CHODBU, o nějaké „chodbičce“ už rozhodně nemůže být řeč. Nakopala jsem si několik lóden a musím uznat, že čelba vypadá čím dál luxusněji. Pracovalo se až do pozdních odpoledních hodin, postupně jsme se začínali trousit na sever krasu. V lomu Velká dohoda se konala tradiční Vzpomínka. Akce byla suprová, sešla se spousta jeskyňářů. Ale hlavní hvězdou večera se stal náš Lazar. Naprosto ovládl bar a všechny ve svém okolí zbavil střízlivosti – pro tento večer si vysloužil titul rumového kolotočáře 😀

Neb málokdo mohl v neděli dopoledne řídit, rozhodli jsme se ještě pro pracovku v dagmarácké ventarole a domů se odjíždělo až pozdě odpoledne.

Tags: Zprávy z akcí