Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

ZUB – 52 lóden ve třech aneb Čekání na Pavla

Neděle, 23.7.2017 - 17:17 · Komentářů: 3

Od posledního bádání na Závrtu u borovice uběhl nějaký ten měsíc. Jelikož na celoskupinovku v termínu navrženém předsedou přišlo plných 0 lidí, rozhodli jsme udělat jinou akci než je ve skupině zvykem – tedy žádná bečka, žádný Hádek ani kytárka na boudě – pouze a jen bádání v jeskyni. V okřesané sestavě (Míša jel na tábor) jsme k ZUBu dorazili Dave Duna, Dave Luv a Bob. Ještě jsme čekali na Pavla, který byl též napsán v dodlu – až jsme naznali, že jen blázen by šel v tomto vedru do díry místo někam k vodě – a zalezli do díry ve třech.

Zjistili jsme, že na díře není baterie k vzduchotechnice – kupodivu nás však za celou akci nechytl céóčkový bolehlav, vzduch v díře byl jedlý. Vytahali jsme první dvě rundy lóden – tedy zahlubovali jsme průkop podél klesající klenby pokračování Nohsledů. Usmálo se na nás štěstí – ve výšce asi 40 cm nad současným dnem Nohsledů se klenba zase otevřela, lze nahlédnout necelý metr škvírou odsednutého sedimentu pod vrcholem klenby.

S vypětím sil jsme vytáhli na povrch i 3. a 4. rundu – tu poslední v rekordním čase, kdy i ve 3 lidech přes Severní propast létala občas i více než jedna lódna za minutu – holt bus nepočká ;o). Nyní již je zřejmé, že jsme opravdu v horní partii velkého dómu, kompletně vyplněného sedimentem. Příště se budeme muset začít zahlubovat pod dosavadní úroveň dna Nohsledů, abychom směrem vpřed nemuseli kopat vleže. A Pavel? Až doma jsme pak zjistili, že svou účast na akci zrušil v době, kdy už jsme všichni přicházeli k díře :o).

Tags: Zprávy z akcí

komentářů: 3 ↓

  • 1 Zuzu // Úterý, 1.8.2017 // 22:18

    Na skupinovku bych jela, ale nikdo kromě mě se nezadoodlil. A je super jak se tu chvástáte že děláte jen ve třech když ani ostatním členům nedáte vědět že jdete kopnout (nechodim každý týden na doodl, ale každý den jsem na mailu)

    A opravdu mě mrzí, že mi lidi z jiných skupin hlásí, že je u nás pracovka a já o tom nic nevim… Napsat mail je tak težké??

  • 2 Dave Luv // Středa, 2.8.2017 // 12:49

    Doodle máme od toho, aby ostatní viděli, že je v plánu bádačka. Kdo se v pátek večer podívá na dodla a vidí napsaný nás 3, může se spolehnout, že na ZUBu v 10 hodin budeme – mejlování ani obvolávání není potřeba. Je fajn, že si toho všimli už i v jiných skupinách ;).

    BTW já se náhodou v krasu dozvěděl, že část skupiny byla na jaře v Rumunsku – nějak jsem tomu nevěřil, dokud tu nevyšel článek 😀

  • 3 Bob // Středa, 2.8.2017 // 22:55

    Zuzi, snažíme se dávat vědět všem o kterých jen trochu tušíme, že by chtěli jet a přidali se. Ono každá ruka dobrá a každý jeden člověk výrazně ušetří čas.
    Mě ani nenapadlo, že bys o tom nevěděla – pokud se něco šustne na doodlu, tak mi o tom příjde automaticky email a tak vím o všem hned. Myslel, jsem, že to tak mají všichni z naší skupiny. Zkus si to tak taky nastavit. Pokud by ti to nešlo, zkusím ti s tím pomoct. No a do té doby ti rád pošlu mail nebo zavolám. 🙂