Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Trocha teho chalupaření…

Čtvrtek, 10.11.2016 - 17:02 · Komentářů: 6

V pátek 4.11. jsme se postupně slezli na boudě v konečném složení Kač s Najdou, Zuzanáč, Kůča, Staňa a já 🙂 . Nastala klasická postupná odpadávačka. Nejdéle jsem vydržela já s Kučem a Staňa, ale Zuzanáč byl v těsném závěsu. Po dopití flašky rumu, jsme zjistili, že je v ledničce ještě jedna od minule – ta rozhodně potřebovala ztrestat. Takže jsme ve výsledku přátelsky popili cca do čtyř do rána a probrali spoustu témat možných i nemožných (jak už to za pomoci pivní a rumové bývá).

V sobotu jsem již tradičně doháněla spánkový deficit z týdne (a ten rum se chtěl taky prospat). Ráno jsem teda vstala v poledne a zjistila jsem, že právě včas! Dřevorubecký tým obohacený o Boba a Petra již fungoval jak se patří a čekala tu na mě už pěkná hromada dřeva na naskládání do dřevníku. Než jsem se funkce „uskladňovatele dřeva“ hrdinně ujala, bylo nutné, provést konečně debordelizaci dřevníku. S Kač jsme se na to vrhli, našli pár pokladů, spoustu věcí naprosto k ničemu a zjistili jsme, že je ten dřevník docela velký pokud se nepoužívá jako skladiště 😀 . Staňa, který odjížděl na školení, velkou várku bordelu hned odvezl. Bob ještě spravil stěnu dřevníku a už jsme jen skládali, štípali a štípali, skládali a řezali a skládali a skládali. Pevně odhodlaní dokončit rozdělanou práci jsme pracovali dokud nám neodešlo denní světlo a víte co?? No, stihli jsme to samozřejmě !! Takže zásobu máme dostatečnou a zimu přežijem 🙂

Kromě dřeva v dřevníku se v sobotu večer objevili v našich řadách aj dva exkurzanti. A to Standa s Kučou. Ti se už ve čtvrtek večer sešli na  stereoskopickém promítání Audyho v Brně mj i s Liborem z Michálky. Po promítání následovalo prolízání nového brněnského podzemíčka a domluva na víkend. Takže po skončení pracovní akce u nás zahájili přesun na Michálku a do hospody do Holštejna. Já využila krasové taxi služby od Kuči a nechala se po úžasné sportovní jízdě vysadit v Ostrově a po topince u Němců jsem prožila další rumový večer, tentokrát ve společnosti dagmaráků. Ale zpátky k našim exkurzantům. Standa, který ještě nikdy dříve nebyl v Holštejně, dostal noční prohlídku okolních jeskyní od Libora – z Holštejna až na Michálku. Cestu jim zpříjemňoval plný batoh klobásek, piva a tyrolského šnapsu a zvládli i zabloudit! V neděli šli do Vymodlené, kde Libor dle recenzí udělal perfektní exkurzi. No a skončili kde jinde než na čelbě (jsou to kluci ješkyňářští a pracovití 😉 ). Z čelby se tahalo bahno v pytlíkách a sintrové krusty. A celkem se za akci vytáhlo 10 normopytlíků.

Všem patří dík za kus odvedené práce u nás i u sousedů – jsme prostě banda šikovná 😉


Tags: Exkurze · Zprávy z akcí

komentářů: 6 ↓

  • 1 libu // Neděle, 13.11.2016 // 19:15

    dle recenzí? 😮 😮

  • 2 Zuzu // Pondělí, 14.11.2016 // 10:07

    No, článek jsem psala já, takže dle recenzí od Stani 😉

  • 3 libu // Pondělí, 14.11.2016 // 18:10

    No jen jestli nekecá… No ale tak nějak to sedí dle mého článku co mám napsaný a čeká na to až ho hodím na web.

  • 4 Standa // Pondělí, 14.11.2016 // 18:45

    Abych udělal nejasnostím přítrž, tak potvrzuju že exkurze od Libora byla suprová! 🙂 😀

  • 5 libu // Pondělí, 14.11.2016 // 19:21

    Jaká exkurze… To byla běžná pracovní akce. 🙂

  • 6 Standa // Úterý, 15.11.2016 // 7:31

    Však oboje dohromady to bylo