Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Produktivita na 100% !!!

Pondělí, 10.10.2016 - 19:28 · 0 Komentářů

V pátek 7.10. jsme se rozhodli být velmi produktivní a dokázat si, že i ve 4 lidech můžeme pracovat na obou našich lokalitách současně !!

Já vyrazila z Brna se Zuzanáčem na základnu. Zatopili jsme, dali kafe, nahodili overal a vyrazili do Ponoru. Zvětšili jsme již předkopanou hromadu sedimentů a přidali k ní i pár větších šutrů. Čelba na Ponoru nyní vypadá velmi zajímavě, to co dřív bylo jen dedukcí se nám pozvolna začíná potvrzovat! Nechci to zakřiknout, uvidíme za pár akcí, ale nejspíš jsme narazili na pěknou chodbu – je to ta správná?? 🙂 Nicméně vzduch, který byl příšerný hned co jsme došli, nás asi po hodině práce donutil dát se na ústup. Na boudě jsme si ohřáli párky, otevřeli pívo a čekali na druhou pracovní četu ze Zubu. Kuča se Šlimcem (6-08) dorazili asi hodinku po nás. Na Zubu zapracovali na rozšíření Vyve a Kuba o několik čísel prodloužil snížení dna chodbičky z Nohsledů. Řekla bych, že na páteční večer a v takovéhle počtu lidí jsme odvedli spoustu práce a akci hodnotím velmi pozitivně.

Zbytek večera proběhl v duchu jeskyňářských debat o všem možným i nemožným a vzpomínáním na časy minulé nad kronikou. V průběhu večera Kuča učil pít pivo myšky na boudě, ale po té si kamarádství rozmyslel a zaútočil pantoflí 😀 Jinak jsme poklidně a přátelsky popili cca do 3 do rána 😛

V sobotu dopoledne jsme každý dělal něco jiného: Kuba musel do práce, Kůča vyrazil přiložit ruku k dílu na Říčánku, Zuzanáč si skočil na druhou směnu do Ponoru a já celé dopoledne prospala – spánkový deficit z týdne si vybral svoji daň 😀 Po té co jsem vstala z mrtvých, jsem pouklízela boudu a chtě nechtě jsme se Zuzanáčem vyrazili zpět do Brna.

Plán na tento víkend tedy zní jasně:

  • v pátek večer vyhnat natěžený sediment z Ponoru
  • v sobotu vyčistit Vyve a ztrestat čelbu na Zubu

Už se nemůžu dočkat 😉

Tags: Zprávy z akcí