Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Komu se nelení, ten má odbočku

Úterý, 9.8.2016 - 23:46 · 0 Komentářů

V pátek jsme se sešli se Zuzanáčem a Šlimcem pod Hádkem. Kvůli silnému dešti jsme byli nuceni tam chvíli posedět a když nečas ustal přesunuli jsme se na boudu. Chvíli po nás dorazil Skirit s Lukinem. Přátelsky jsme popili, pojedli cukeťáčky a šli spát. V sobotu ráno (kolem poledne) jsme se přesunuli na ZuB, kde nás už čekal Kuča s rodinou. Vytáhli jsme na povrch asi rundu a půl lóden a dali pauzu na jídlo. Během té se u skruže zjevila Kač s Najdou a Šlimec dorazil z práce na odpolední směnu v díře. Po pauze – ač nerada – jsem uvolnila místo na čelbě pro Kučovic holky, kopnul si aj Lukin a pak už jsem to nevydržela a vtrhla na čelbu opět já 🙂 .

Padla další runda a ňáký drobný. Chodbu jsme za akci prodloužili asi o 1,5m, na konci nad sedimenty je menší hrnec a kde se vzala tu se vzala, objevila se sympatická odbočka vpravo ještě před ním. Z té jsem já osobně velmi nadšená a neskutečným způsobem mě přitahuje (je taková sexy 😛 ). Odsednutý sediment je kam jsem došáhla, vidět moc není jelikož se stáčí vcelku naprudko dolů a i stropní korýtko se stáčí k této odbočce – tak uvidíme jak nás pustí či ne. Na další pracovní akci určitě proběhne i vytěžení sedimentů z hrnce, vypadá to, že za ním se chodba stáčí též doprava. Možná se později spojí nebo se jedná o jednu širší, ale i kdyby ne, aspoň si vytvoříme příjemnější pracovní podmínky a popř. odkládací prostor na náčiní a lódny.

Spokojeni s pracovní akcí jsme zahájili přesun pod Hádek. Ten byl spojen s menší kulturní vložkou pro zahrádkáře. Šlimecovi vypovědělo auto službu a neříkejte mi, že situace kdy waran táhne fábku a dvě ženské je roztlačují do kopce není komická 🙂 . Pod Hádkem a na boudě jsme přátelsky popili a v neděli jsme za odměnu vyrazili na exkurzi do Nového Sloupského koridoru domluvenou přes Foxe. Banda se nás sešla pořádná, takže jsem se já, Kuba a Zuzanáč prodrali dopředu a průvodce nám dělal Kuba, který tu nebyl poprvé. Téměř za každým rohem nás čekala dechberoucí podívaná na krápníkovou nebo škrapovou výzdobu. Bylo to parádní zakončení víkendu v krasu 🙂

Ještě jednou díky Skiritovi s Lukinem (ZO 6-12) a Šlimecovi (ZO 6-08) za pomoc na pracovní akci 😉

 

Foto od Zuzanáče

 

Tags: Exkurze · Zprávy z akcí