Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Výročka 2015 aneb 12 + 2

Pondělí, 9.2.2015 - 17:14 · Komentářů: 3

Píše Zuzu:

V pátek jsme s Dejvem a Pavlem dojeli busem kolem půl 9. do Ochozu, kde na nás čekaly dvě auta. V jednom byl Kuča a v druhém Marťas s Lukinem. Já se nasáčkovala do plnějšího auta a jeli jsme pod Hádek, kde na nás už čekal Zuzanáč. Postupem času se k nám přidal aj Standa a Erik. Kolem půlnoci od Hádku vyjížděl konvoj čtyř aut a na parkovišti pod boudou jsme se potkali s Kučou, Pavlem a Dejvem. Ti na rozdíl od nás odolali vytopené hospodě a chlazenému pivku a páteční večer strávili v ZUBu čistěním dna Jižní propasti.

Noc byla ale ještě velmi dlouhá, plná písní hraných i poslouchaných z rádia, vzpomínáním na Rakvice (tam je opravdu krásně 😀 ) a zkoušením kolik lidí bere telefony o půl 4. ráno.

Ač to bylo překvapivé, na výročku nakonec všichni vstali včas a postupně byla bouda vyplněna dalšími příchozími. Schůze proběhla v klidu a po jejím skončení máme 14 členů, z nichž jsou dva noví čekatelé – Pavel a Katka. Což znamená, že já mám pouze rok na to, abych si užila post jediné řádné členky SHKB (tak doufám, že bude stát za to) :).

Po výročce se většina lidí rozjela směrem ku domovu. Já s Dejvem a Marťasem jsme vyrazili na čumendu na ZUB, kde jsme obhlídli postupy a vytáhli 5 symbolických kýblů a pár větších šutrů ze dna Jižní. Standa s Bobem a Kučou vyrazili na exkurzi do Skleněných dómů a večer se vrátili znaveni a bez Boba (jen jel domů, nikde ho nenechali 🙂 ). Večer proběhl opět za zvuků kytary a v neděli ráno jsme pouklízeli boudu a vyrazili domů s těžkým srdcem, že nám už zase víkend končí.

Píše Dave Luv:

Zatímco už zbytek skupiny v sobotu krátce před desátou čekal na boudě, funěli jsme s Dejvem Dunou při rychlé chůzi po zasněžené příjezdové silnici směr bouda. V tom se kolem nás pomalu proplížilo auto. Hele, ženská, a nezastavila! No kdyby čirou náhodou jela na Ponor a chtěla vstoupit do skupiny, tak pro ni ruku nezdvihnu! – děl jsem rezolutně ;).

Došli jsme na lesní parkoviště a tam spatřili JI a její auto napříč přes cestu. Dozvěděli jsme se, že se jmenuje Katka… a že by ráda vstoupila do SHKB 🙂 Na své předsevzetí vyřčené o pár minut dříve jsem rázem zapomněl a snažili jsme se zapadnuté auto odtlačit z cesty. To se nám povedlo až po přivolání dalších chlapů z boudy, takže výročka mohla začít.

Ano, nadpis článku říká, že je nás teď 12 + 2. Nemyslím tím jen 12 řádných členů + 2 čekatele, ale i 12 chlapů na 2 holky jeskyňářky 🙂

Bohužel jsme ztratili kamaráda – Jožo, vzpomínáme na tebe. Kromě této smutné události byl rok 2014 pro skupinu hodně úspěšný. Na ZUBu jsme pronikli do nové větve systému –  Trucchodby, sehnali vrtačku, v létě objevili Dómek nohsledů, díky Bobovi máme v Trucchodbě závěsnou dráhu, postupujeme v Jižní propasti a Franci s Kučou obohatili náš slovník o jedno důležité slovo :).

Tags: Exkurze · Ostatní · Zprávy z akcí

komentářů: 3 ↓

  • 1 katka // Pondělí, 9.2.2015 // 19:38

    No je na čase objasnit situaci: 9.55 poslední zatáčka do leva, lesni cesta predemnou,to dám… stihnu to, nutno uznat ,že trošku sněhu tam bylo nooo,letní gumy, rychlostní stupeň 1 a nohu na plyn lehce. Poslední dvě zatáčky a jsem tam myslim si a vidím dva do debaty zabrané mladíky.Jestli zastavim už se nerozjedu.
    Jestli jdou na Ponor,přijdou pozdě jako já,aspoň nebudu sama:-) dobrá tedy, nezastavím… zato jim po pár metrech ukazuju, jak se parkuje napříč přes cestu nejlépe hluboko do sněhu.Asi sem vypadala hodně vyděšená, protože hned se ochotně nabídli pomoct. Měli stejný cíl jako já,takže po neúspěšnem pokusu dostat auto zpět, vyběhli do chaty pro pomoc. Můj stres z toho,že se mám jít hlásit do skupiny 12ti chlapů a pouze jedné slečny byl rázem pryč, protože všichni už kráčeli dolů a ochotně mi pomohli- no taky způsob jak se představit že? Děkuji tímto všem účastníkům jak za pomoc,tak za možnost přidat se k vám a vaší skupině.Těším se na další setkání.Doufám že už bez zbytečných komplikací z mé strany 🙂

  • 2 Dave Luv // Pondělí, 9.2.2015 // 20:42

    Čau Katy, i my jsme rádi za novou dívčí posilu 🙂 Hlavně ty moje texty neber doslova, to by sis o naší skupině mohla pomyslet hrozný věci (viz třeba aprílový report ;)). V sobotu mi přišlo krajně nepravděpodobné, že by kolem nás projela jeskyňářka – a ejhle, fakt že jo 🙂

  • 3 Zuzanac // Úterý, 10.2.2015 // 21:56

    Když to tu čtu tak mě napadá,že máme dalšího adepta na reporty. 🙂