Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Pondělní miniakce v Jižní propasti

Úterý, 27.1.2015 - 12:52 · Komentářů: 3

V pondělí 26.1. večer jsme se sešli k pokračování dalších prací v Jižní propasti. V sestavě Lukáš, Erik, Kuča a Standa jsme přenesli asi třetinu kamení do Centrálu, což bylo 12 kýblů, kde budou čekat na další transport k povrchu. Erik poté prozkoumal nově se objevující pukliny v Jižní propasti vedoucí kolmo dolů. Po odtěžení části kamenů z víkendu jsme pokračovali v jejich postupném uvolňování. Ke konci ještě Lukáš vyvrtal do skruže otvory na uchycení tolik potřebné stupačky. Zajímavý report ze dna Jižní propasti přinesl Kuča, který se jako nejmenší jeskyňář vsoukal do úzké pukliny 2 metry nad samotným dnem, kdy se mu podařilo zalomit nohy a máchat s nimi v boční puklině svým směrem k Severní propasti směřující.

Tags: Zprávy z akcí

komentářů: 3 ↓

  • 1 Climber // Úterý, 27.1.2015 // 20:59

    Stupačka se hodí a Kuča se zas hodí na průzkum úžiny. Prostě se Vám hodí kde co a kde kdo 🙂 P.S. plánuju taky ZUBovou zastávku, ale bez záruky- možná tento víkend, předběžně, příští sobotu valím nejspíš odpoledne na Rum-bál… Je to nabitý.
    P.S. pro další snížení časové rezervy mi můžete sehnat ještě nějakou jeskyňářku z Brna a už se u vás neukážu… AHoj.

  • 2 Standa // Úterý, 27.1.2015 // 21:05

    Pristi sobotu po tomto vikendu je 7.2 a Rumbal je az 14.2..

  • 3 Zuzu // Sobota, 31.1.2015 // 17:48

    Už se kope i v týdnu? Abych za chvíli nebyli u protinožců 😛 jinak samozřejmě jen tak dál pánové 😉 .. my se s Dejvem ukáže až na výročce