Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Sonda ve Zkamenělé řece podruhé

Pondělí, 19.1.2015 - 14:30 · Komentářů: 2

Vše to začalo náročně, jelikož vykopat se z postele v 7 hodin ráno po 3 hodinách spánku a krapet delší noci v Rakvické hospodě byl pro mě úkol téměř nadlidský, ale nakonec zvládnutelný. Dále následovala cesta vlakem a hned navazujícím autobusem, ve kterém se ke mně a Dejvovi přidal jeho bratr Pavel. Když jsme vystoupili u Hádku, parkoviště už bylo obohaceno o několik stvoření v zablácených overalech. Byl tu Béďa s Laďou a Petrem a několik dalších pomocníků ještě dojelo. Pavel s Dejvem vyrazili směr bouda pro věci a já jsem byla svěřena ochozákům. V počtu sedmi lidí jsme se tedy vydali do Ochozské jeskyně. Kopalo se ve Zkamenělé řece. Ale než začali putovat kýble, došlo prvně k odebrání vzorků písků. Bohužel poté muselo pár lidí z časových důvodů pracoviště opustit, ale naštěstí byli za chvíli nahrazeni Bobem, který dojel s rodinou a s vrtačkou a za jeho pomoci došlo k upevnění kladky, která výrazně ulehčí těžbu z čelby. Konečný počet vytažených kýblů byl 54 a množství doprovodných písní bylo minimálně stejné 🙂 .
Kolem třetí hodiny nám Laďa oznámil, že už musí jet, což pro nás znamenalo, že jdeme taky, jelikož kufr Laďova auta sežral naše věci a my je chtěli zpět. U aut jsme se rozdělili, Béďa s Laďou odjeli směr Brno a já s Klvaňovci jsme šli na Hádek ulovit něco k jídlu. Na Hádku jsme se potkali se Skiritem (a slečnou) a s (hrabětem) Káčulou. Příjemně jsme pokecali a nabrali morál na cestu v dešti na boudu. Na tu jsme se vydali už jen já a Dejv. Na konci nekonečné cesty ustali i nadávky na déšť, když jsme zjistili, že Zuzanáč zde má auto a tudíž bude bouda krásně vytopená.
Po doklouzání se na boudu jsme pár hodin pokecali se Zuzanáčem. Ten tu byl od pátku s dcerou a byli bádat na Ponoru (mimo jiné bloudovské aktivity samozřejmě 🙂 ). Ani Standa s Erikem nelenili a navštívili mystické tajemné podzemí – viz fota.

Zapsala Zuzu

Tags: Exkurze · Zprávy z akcí

komentářů: 2 ↓

  • 1 Dave Luv // Pondělí, 19.1.2015 // 20:20

    Dobrej report, tímto tě Zuzu jmenuji vrchní zapisovatelkou dění SHKB 🙂
    Jsem se na té 2. fotce nejprve lekl, kam až jste tu sondu ve Zkamenělé zahloubili 😉

    My jsme s Davem Dunou byli na Výpustku, zkoukli blbodíry v Křtinským údolí a potkali Boba jedoucího bádat. Pak jsme to vzali kolem Děravky k Rudickýmu propadání, kde je ten nový propad, takže se dá suchou nohou vlézt na začátek spodní cesty.

  • 2 Béďa // Úterý, 20.1.2015 // 7:46

    Jo, moc pěknej report, nemusím ani psát k nám na web max Ctrl+C, Ctrl+V. Výsledky bádání ve Zkamenělé na webu 6-11 tedy někdy příště.
    Dík za pomoc a ochotu…