Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Deštivě céóčkový ZUB

Sobota, 8.11.2014 - 17:20 · Komentářů: 6

Na miniakci 8.11. jsme se napsali jen dva – Dave D a Dave Luv. V sobotu ráno to i vypadalo, že akci kvůli pořádnému dešti zrušíme, ale po sedmé hodině déšť v Brně ustal, takže jsme vyrazili. Ovšem v Ochozi už opět pěkně lilo, takže převlékání na ZUBu bylo v pořádné rychlosti.

Ze dna Severní propasti jsme na povrch vytahali 11 kýblů nachystaných od minulé akce. Nasadili jsme očištěný vozík dráhy, Dave D zůstal v Severní a já tentokrát v koncové síňce obnažoval její zadní stěnu – začal jsem pod vstupem do Dómku nohsledů a pokračoval vlevo, tedy na pravou stranu přítokové chodby. Zde se po očištění ukázalo půlkruhovitě modelované žebro, podobné již dříve dotěžené levé části tubusu chodby. Pod žebrem je skála rozpukaná a dařilo se mi vytahovat různě velké kameny.

Po naplnění všech nádob na dně Severní jsme vystřelili z díry, protože se mi v síňce udělalo céóčkové blivno (neměli jsme baterku na vzduchotechniku). Ani na dně propasti nebyl lepší vzduch. Na povrchu stále lilo a jelikož bylo před 14. hodinou a dobře mi navazovaly spoje domů, akci jsme takto brzo ukončili.

Tags: Zprávy z akcí

komentářů: 6 ↓

  • 1 Bob // Neděle, 9.11.2014 // 16:17

    hezkej kus práce, mám teď doma 2 baterky, tak teď můžeme vždy jednu nechat na díře, aby i na miniakcích bylo co dýchat…

  • 2 Marťas // Pondělí, 10.11.2014 // 19:14

    Dobrý, ale blíží se zima, tak druhá baterka nebude potřeba. Až poklesnou teploty k nule, bude vzduchu dost i bez „vzduchotechniky“

  • 3 Climber // Pondělí, 10.11.2014 // 21:05

    Pro jistotu se baterka hodí, ale jak říkáš, tepelná výměna bude jistě fungovat. A dole je teplo, co říkáte, kluci!

  • 4 Dave Luv // Pondělí, 10.11.2014 // 22:09

    Dole je teplo, někdy i puch a chybí tam vzduch ;o)
    Jo, při denních teplotách kolem nuly to půjde i bez vzduchotechniky. Na tento level ovšem počasí ještě nepostoupilo, takže bude Bobe super, když vezmeš obě baterky. Jestli je ta druhá lehčí gelovka, tak ji klidně budu tahat na miniakce busem – za možnost být v díře o 4 hodiny dýl se mi to vyplatí.

  • 5 Marťas // Úterý, 11.11.2014 // 5:20

    Je super, že chcete bádat v díře, ale celkem akutně se musí před zimou opravit střecha na boudě. Do skladu za boudou teče a pokud se to neopraví, tak nám bouda za chvílu spadne. Zkuste někdo naplánovat víkend na opravu boudy!!!

  • 6 Bob // Středa, 12.11.2014 // 21:10

    Je to velká, těžká gelovka. Měla by vydržet i víc než jednu celodenní akci. Ale na vožení autobusem to moc není.
    jj až spadnou teploty, tak to bude určitě lepší, ale pokud si dobře vzpomínám z loňska, tak zas ne o tolik.