Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Podzimní miniakce

Pondělí, 27.10.2014 - 0:07 · Komentářů: 2

Poslední říjnový víkend již byl ve znamení podzimu – v sobotu 25.10. přivítala spousta spadaného listí na ZUBu dvojici Climber a Dave Luv. Zalezli jsme do díry a úspěšně vyzkoušeli prodloužení dráhy z minulé akce – dráha začíná nad skalní lavicí u dna Severní a svěšování lóden tak zvládne i manuálně nešikovný intelektuál 😉

Ani jsem za celou akci nenavštívil čelbu, tam pracoval Climber a já přitažené lódny přesypával do nádob na dně Severní. Když bylo všech 11 kýblů plných, došli Kuča se Zuzanáčem a pomohli nám kýbly vytahat. Během transportu jsem ze dna Severní vytěžil další 3 kýbly zašlapaného kameniva.

Zuzanáč přinesl upravený segment dráhy ve tvaru oblouku a Climber jej chtěl rovnou zkusit uchytit, ale na díře nebyly potřebné díly. Takže se dal do opravy vzduchotechniky pod skruží a já se Zuzanáčem jsme pomáhali Kučovi v těžbě kameniva z propástky v Jižní. Na tu si Kuča přinesl kyblík, ke kterému má osobní vztah – používal se na Mecháči při pracích v Hoprdoxu.

Kuča nás vyzkoušel ze znalosti slova bambinot a odpoledne se kluci přemístili na základnu na Lesík za Skiritem. Climber si prolezl stejnojmennou jeskyni.

Tags: Zprávy z akcí

komentářů: 2 ↓