Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Kterak Kuča nové slovo objevil

Pondělí, 6.10.2014 - 20:56 · 1 Komentář

Na první říjnový víkend Kuča uspořádal bečku na oslavu svých narozenin. Domluvili jsme se, že v sobotu půjdeme zabádat na ZUB a až večer začne chlastačka na boudě. Přišel jsem s Bobem na ZUB a myslel jsem, že je to jen přelud – po chvíli se objevil Kuča s Růžou a zanedlouho přišel i Standa a Saigon. Sestavu doplnil Dave D a v rámci možností jsme začali bádat.

Ovšem jedna z prvních Kučových vět odkryla, co že to náš oslavenec nedávno studoval: „Vím co je bambino… ale co je bambinot?“ Ano, správný jeskyňář pročítá bulvární speleoperiodika včetně komentářů pod články. Poté se Kuča nahnul nad díru a z plna hrdla zařval: „Bambinot je č*rááák!“ Definici zprvu neznámého slova si tak vyslechla nadzemní i podzemní část plošiny Skalka. Kuča byl hrdý na svůj objev a neustále nás ujišťoval, že ví, co ono slovo znamená a ochotně nám jeho význam opakoval.

Bob s Růžou úřadovali na dně Severní propasti a my ostatní transportovali rozbité kameny na povrch. Poté jsme se Dave D, Dave Luv a Kuča dali do opravy vzduchotechniky. Jelikož opakování je matka moudrosti, zkoušel nás Kuča ze znalosti významu slova bambinot. Jako čtenáři jeskyňářských bulvárů jsme s ním drželi krok a zdárně jeho věty doplňovali.

V další hodině Bob připevnil uvolněný konec dráhy v místech bývalého chobotu a úspěšně jsme dráhou prohnali lódnu. Oba Dejvové jsme se pak vydali na čelbu a konečně tak vznikl nákres Trucchodby s Dómkem nohsledů.

Odpoledne se většina badatelů přesunula na boudu a mohla tak začít řádná alkoholová párty. Detailů o jejím průběhu se z neznámých důvodů mnoho nezachovalo, více očitých svědků ovšem shlédlo zvláštní sportovní klání, ke kterému došlo pozdě v noci – souboj v šermu bambinotů. Doslova cituji slova jednoho z účastníků finálního duelu: „Probíhá tak, že toho hodně vypiješ, šermuješ a ráno si nic nepamatuješ !“

Kuča je tak o rok starší a o jedno důležité speleoslovo bohatší 🙂

Tags: Ostatní · Zprávy z akcí

1 komentář ↓

  • 1 Dave Luv // Úterý, 7.10.2014 // 20:35

    Přidal jsem do galerie mapku – detail konce Trucchodby s Dómkem nohsledů.