Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

ZUB, 2 jeskyňáři a 14 pomocníků

Neděle, 31.8.2014 - 19:42 · Komentářů: 2

Miniakce na ZUBu v poslední srpnovou sobotu probíhala podle v poslední dobu častého scénáře Bob+1 – tedy Bob jako domlouvatel celistvosti chobotu a role pomocníka, tedy baterkolítače jsem se tentokrát zhostil já (Dave Luv).

Baterky do vrtačky nám dnes ochotně nabíjel Martin (Ťam), kterého jsem potkal u chatek a dali jsme se do řeči o jeskyních. Domluvili jsme se, že při příštím nabíjení se s dalšími hosty podívá k nám na jeskyni. ZUB tak byl poctěn nezvykle početnou návštěvou – 14 dospělých a dětí. Stela, Adéla, Radmila a Martin M.; Sára, David, Petra a Pavel V.; Matěj, Tomáš, Žaneta a Staňa K.; Marek a Pepa V. – ti všichni v rámci možností přidali ruku k dílu.

Děti se chopily vrátku a pomohly nám vytáhnout kýbly z Centrálu. Zatímco jsem mužské části návštěvy vykládal o našem výzkumu, ženská část zašla vyměnit baterku v nabíječce a přinesla nám i něco k snědku – za obojí děkujeme :).

Dva kluci projevili touhu prolézt si jeskyni. Stihl to však jen Tomáš, kterému jsem půjčil helmu a světlo a kterého Bob protáhl celou jeskyní. Po odchodu hostů jsme pokračovali v chobotu, který je po dnešku zase o něco kratší.

Tags: Zprávy z akcí

komentářů: 2 ↓

  • 1 Ťam // Neděle, 31.8.2014 // 21:11

    No pěkně napsané,je vidět že jeskyňáři mají slušný sloh, tedy v případě Dave Luva určitě.Naše újezdská skupina ještě jednou děkuje za možnost nahlédnout do urputné roboty hledačů a snílků.Díky Ťam.

  • 2 Climber // Neděle, 7.9.2014 // 11:20

    No, koukám, že jsem zase o něco -sveďme to na dovolenou, přišel. Pěkné, jen pozor na zoubky a dlouhé, tenké prstíky!