Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Akce veranda, Amatérka

Úterý, 24.5.2016 - 18:08 · 0 Komentářů

O víkendu 20-22.5 proběhla dlouho diskutovaná oprava verandy. V týdnu navečer jsme se stavili s Lukášem za doprovodu Marťase u jeho srubu na obhlídku případného rozebrání podlahy na prkna. Nicméně jsme se nakonec rozhodli koupit fošny na přesnou délku celé verandy, které vydrží snad mnohem déle. V pátek jsme se tímto sešli na základně (já, Lazar, Erik, Kuča) a podívali jsme se úspěšně na dno nedopité Skiritové bečky z minulého víkendu. Jistý jedinec se neudržel na žebříku při výstupu na spaní a tak žuchl na podlahu.

Ráno jsme se přesunuli do Horákova na plánovanou návštěvu skleníků masožravek a nakoupili jsme dvě bedny; poté jsme pokračovali na pilu do Slatiny pro fošny a protihoubový nátěr. Následoval transport fošen – naštěstí v ten okamžik se na parkovišti ukázal Skirit se slečnou a pomohl nám. Posléze se podařilo úspěšně narazit Lazarovu bečku Bratčic, která byla příjemnou společnicí během celé výstavby. Po rozebrání verandy, což šlo rychle, začal práce řídit Skirit ze sedačky, což nám poskytlo důležitý impuls a práce pokračovaly ve svižném tempu. Z pod verandy jsme odkryli pytle s nepořádkem a jedny kamna, které hned putovaly do kontejneru. Po zdlouhavém vytvoření vodorovné nosné konstrukce, nás na konci čekalo už jen kýžené přibití desek a tvorba nového schodku. S vypětím posledních sil jsme ještě opravili rozbitá prkna v boudě u kamen. Během výstavby nám byli velmi nápomocni Skirit, Béďa a Ondra, kterým tímto ještě jednou moc děkujeme.

V pondělí 23.5 navečer jsme podnikli exkurzi do Amatérské jeskyně za doprovodu Tondy Tůmy z CHKO Moravský kras. Bylo to super, na konci akčnější brodění a překážky ve Východní macošské větvi. Děkujeme za exkurzi!

Tags: Exkurze · Zprávy z akcí