Speleohistorický klub Brno

jeskyně Plošiny Skalka, historické podzemí

Speleohistorický klub Brno header image 2

Víkend na Ponoru s Myotisáky

Úterý, 29.3.2016 - 8:53 · 1 Komentář

Co dělat jiného o prodlouženém víkendu než vyrazit do krasu, že? Tak jsme se sešli už ve čvrtek večer ve složení Kač s Najdou, Zuzanáč a Pepa s Foxem (6-21) a přátelsky jsme popili u nás na základně. V pátek jsme přes den chalupařili – doplnili jsme trochu dřevník a navečer jsem vyrazila do Březiny, kde jsem měla vyzvednout zbytek návštěvy z Myotisu a to Luboše, Laďu a Agama (v té době ještě zvaného Adam 🙂 ). Cestou na boudu jsme měli ztráty – Laďa zmizel neznámo kam, ozval se nám až po dvou hodinách, že je na cestě zpět do Vilémovic. Více jsme tedy nečekali, směle nahodili overaly a zapadli do Ponoru. Po exkurzní prohlídce (při které Agam naznal, že Cesta vyvolených dostává svému jménu) jsme se vrhli na těžbu a na povrch vytáhli 21 kýblů. Nicméně ve větším počtu lidí jsme v jeskyni nevydrželi moc dlouho a spěchali se na boudu vydýchat.

Na sobotu jsme byli domluvení s Kučou na akci na ZUBu, ale až na odpoledne. Rozhodli jsme se tedy nelenit a vyrazili jsme Pod Hádek, kde nás sice opustil Pepa, ale neopustila nás chuť na průzkum Malčiny. Cestou jsme byli málem okradeni skauty o naši nejmenší jeskyňářku, ale nakonec jsme ji uhájili 🙂 . V Malčině jsme prolezli vše co se dalo (nebo aspoň někteří 🙂 ), takže následné občerstvení Pod Hádkem bylo opravdu nutné.

Když jsme dorazili na ZUB, už na nás čekal Bob s Kučou, kteří opravovali lanovku ze Severní do Centrálu, a my jsme si zatím prolezli Jižní. Do Jožova dómku jsem nakonec lezla jen já s Lubošem, ale nedalo se tam vydržet moc dlouho, takže následoval rychlý přesun do Severní. Tam Agam s Lubošem zaujali místo na čelbě a nás místní pěkně proháněli 🙂 . Na povrch jsme vytáhli přes 30 lóden, přemluvili kluky opustit čelbu (moc se jim odcházet nechtělo) a kromě Boba s Kučou zamířili zpět na boudu. V neděli jsme uklidili a pozvolna každý vyrazil svým směrem. Chlapům z Myotisu děkujeme za pomoc na našich lokalitách a těšíme se na další spolupráci 😉

Fotky na Rajčeti, zápis od Myotisáků na jejich webu.

Zuzka

We cannot display this gallery

Tags: Exkurze · Zprávy z akcí

1 komentář ↓

  • 1 Jirka (climber) // Čtvrtek, 31.3.2016 // 20:27

    Už se budu na ZUB muset nějak dostat. Zatím mi to nevychází a teď mám v práci blbé směny, kryjící se s víkendem. Jedině před noční snad tuto sobotu… Ale stále na díru a na vás myslím, takže… Mějte se! Jirka.